Na fali 2023 plakat na platformę

Projekt „Na fali dobrych wyborów zawodowo-edukacyjnych” powraca w 2023 roku z kolejną edycją!

W odpowiedzi na niegasnące zainteresowanie, wzbogaceni o nowe doświadczenia wracamy z ofertą indywidualnego doradztwa zawodowego dla uczniów klas VII-VIII szkół podstawowych. Celem projektu jest przeprowadzenie spersonalizowanych 1,5-godzinnych konsultacji z doradcą zawodowym dla 350 uczniów w zakresie obejmującym:

• Badania predyspozycji zawodowych dla każdego ucznia,
  • Określanie potencjału edukacyjno-zawodowego,
  • Informowanie o ofercie kształcenia w szkołach ponadpodstawowych,
  • Diagnozowanie predyspozycji i zainteresowań zawodowych uczniów oraz
  • Zawodoznawstwo, czyli przedstawienie informacji na temat zawodów i ludzi pracy zawodowej.

Uczestnicy projektu zrealizują 1 spotkanie z ekspertami w dziedzinie rynku pracy i doradztwa zawodowego. Każde spotkanie będzie trwało 90 minut. Podczas spotkania uczestnicy będą mieli możliwość dokonać diagnozy swoich predyspozycji czy zainteresowań zawodowych, wypełnić i omówić test z platformy https://edukacja.gdynia.pl/poradnikzawodowca/, poznać ofertę kształcenia w szkołach programowo wyższych czy przygotować swoje teczki "portfolio". Doradca dla każdego ucznia stworzy raport z przeprowadzonych indywidualnych konsultacji edukacyjno-zawodowych. Wszystkie spotkania będą indywidualnymi spotkaniami doradcy z uczniem, więc osoba prowadząca doradztwo będzie mogła na bieżąco reagować na problemy i pytania ucznia.

Terminy i miejsce konsultacji będą ustalane indywidualnie pomiędzy uczestnikiem i doradcą.

Rekrutacja rusza 01.03.2023 i potrwa do 30.05.2023 lub wyczerpania limitu miejsc. Udział w projekcie jest bezpłatny!

Zarejestruj się już dziś: https://forms.gle/7VtaQLXhYyqicdoS6

Linia PSC

Projekt „Na fali dobrych wyborów zawodowo-edukacyjnych 2023” został sfinansowany ze środków Urzędu Miasta Gdyni w ramach zadań publicznych

GDYNIA